2012年1月21日

港仔:林鄭月娥是個好官員

港仔:林鄭月娥是個好官員

參考新聞:
侍貓侍狗不侍豬 林鄭月娥約滿唔撈
【蘋果專訪】一度被視為下屆政務司司長熱門人選的發展局局長林鄭月娥,接受本報專訪被問到留任政府與否時,表明「差唔多夠鐘」,暗示不效力下屆政府。對於特首參選人唐英年近日連番批評市建局建貴樓、丁屋「所謂僭建」言論,都是衝着其政策範圍而來,一向「好打得」的她只說:「公道自在人心。」

痴撚線,港豬真係抵比人嗌港豬。點解呢件林鄭月娥,近來/而家居然會在港豬眼中變左一個「好官」受市民撐?港豬你地係咪集體患晒記憶缺失症?最可怕既係,連好多一直熱衷於社會事件既「激進80後」、高登仔…都竟然係咁。

香港係咪已經冇人記得天星碼頭事件?係咪已經冇人記得有人講大話屈香港人「浪費食水」?

假如你地呢d港豬覺得「企得硬就係好官」既話,我提一提你,葉劉淑儀都好硬淨。
(申明:我唔係淨係囉"呢個"專訪黎講)